Inhoudsopgave
Niet iedereen weet waar het over gaat wanneer je het over Shin Chan hebt. Toch is er ook een grote doelgroep voor deze serie te vinden. Het jongetje van 5 dat met zijn ouders en zusje in Japan leeft en allerlei vreemde gewoontes heeft. Het was voor veel ouders dan ook een reden om de serie aan hun kinderen te verbieden. Misschien heb jij daar ook ruzie met je ouders om gehad in je jonge jaren. Het is leuk om eens te kijken naar hoe dit eigenlijk precies zat en waarom de serie zo populair is.
De opening van de serie
Het begon altijd allemaal al bij de opening van de serie. Hierin was te zien wat voor streken Shin Chan allemaal uithaalde. Veel ouders waren direct gealarmeerd wanneer het maat begon. Het was namelijk niet de bedoeling dat jij als jong kind op rare ideeën werd gebracht door die vreemde Japanse serie. Zelfs al was het zo dat de moeder van Shin Chan heel veel van hem hield. Die wist namelijk niets van de vele streken van dit Japanse jongetje.
Wat zat er achter Shin Chan?
Het is wel leuk om te weten hoe het eigenlijk precies zat met Shin Chan. Het was namelijk helemaal geen televisieshow. Dat kwam later pas. Eerst was het een strip. Die werd alleen in Japan uitgegeven. Het stond wekelijks als manga in een blad. Die heeft trouwens ook nog heel lang gelopen. Het begon in 1992 en het liep uiteindelijk tot 2009. Altijd werden de strips gemaakt door dezelfde tekenaar, Yoshito Usui. Hij overleed in 2009. Dat is dan ook de reden waarom de strip stopte en er geen verder verhalen van het mannetje verschenen. Veel fans missen het sindsdien wel.
Ook van televisie gehaald
In het jaar waarin de strip werd gelanceerd werd ook de serie gelanceerd, namelijk in 1992. Die serie werd al direct een hit in Japan. Daarom volgden al snel veel andere landen. Daaronder was dus ook Nederland. Al duurde het wel nog vele jaren voordat hier de serie te zien was. Hij kwam pas in 2003 voor het eerst op TV. De zenders Fox Kids en Jetix zonden de reeks uit. Dit heeft uiteindelijk net vier jaar geduurd. In 2007 kwam er weer een einde aan. Er werd nooit een echte reden gegeven. Al zouden klachten van ouders de voornaamste reden zijn voor het stoppen met uitzenden.